perjantai 7. maaliskuuta 2014

Punakaarti on syntynyt!

Nemi synnytti 4.3.2014 aamulla helposti ja nopeasti 4 eurooppalaisvauvaa, kaikki punaisia kuten odotettiinkin. Tiineysultran perusteella osattiin odottaa kolmea pienokaista, neljäs oli mukava bonusvauva. Ensikertalainen emo osasi toimia oikein synnytyksessä ja hoitaa vastasyntyneet pennut. Heti syntymästä toivuttuaan pennut kipusivat emon nisille maitoa imemään. Ensimmäiset vuorokaudet ovat sujuneet mukavasti syöden ja nukkuen :)

Alustavan arvioinnin perusteella nelikossa on punatiikeri poika, punatäplikäs tyttö ja punatabby tyttö ja poika. Tabby-kuviolliset pennut olivat varsinainen jymy-yllätys, mukava sellainen! Yllätys se oli siksi, että tabbykuvio on geneettisesti resessiivinen ominaisuus (geeni pitää periä molemmilta vanhemmilta) eikä Nemi-emon tabbygeenin kantajuudesta ollut viitteitä. Hienoa että pennuissa näkyy kaikki eurooppalaisten kuviotyypit: tabby, täplikäs ja tiikeri :)

Nemin vaaveille on jo hyviä kotiehdokkaita tarjolla, mutta ensin katsotaan että pienten elämän alku jatkaa hyvää kehitystään ennen kuin lopullisia päätöksiä tehdään.

Tässä kuvia pennuista 3 vuorokauden ikäisinä: Kuvat on ottanut Merja.

Punatäplikäs tyttö nukkuu:


 
Punatiikeri poika:
 
 
Punatabby poika:

 
Punatabby tyttö jalat harallaan (kun ne eivät vielä näin pieninä kanna):

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti