tiistai 8. lokakuuta 2019

Lumin 20.7.2019 syntynyt nelikko


Lumi, viralliselta nimeltään Feronian Maariankello, synnytti 20.7.2019 neljä pentua. Pesueeseen kuuluvat kilpikonnatabby tytöt Quijón ja Quilhão, sekä ruskeatäplikäs poika Quendel ja ruskeatabby poika Queiró. Koska pyrin nimeämään pennut kasvien nimillä ja samalla pentueella aina sama alkukirjain ja kun kirjain Q on aika hankala monellakin kielellä, niin onneksi löytyi portugalin kieli 😊 Pentujen nimet ovat siis kasveja portugaliksi.

Heti ensimmäiseksi on kehuttava pentujen luonteita. Ne ovat rohkeita, reippaita ja niitä saa väännellä, käännellä ja roikotella miten haluaa (nätisti tietysti). Ne ottavat halukkaasti kontaktia ihmisiin ja tykkäävät nukkua sylissä. Hyvää luonnetta itse asiassa osasin odottaakin, sillä luonne peritytyy osittain vanhemilta geneettisesti, mallioppimisen kautta sekä ihmisten antamista kokemuksista. Lumi-emo on kiltti ja melko rauhallinen eurooppalainen, pentujen isä Feronian Kesäleimu on todellinen hurmuri, joka näyttelyissä saa tuomarit kirjoittamaan arvosteluun sydämenkuvia valloittavasta ja puskevasta persoonasta. Näistä pennuista on siis kasvamassa erinomaisia seurakissoja!

Pennut ovat jo käyneet kertaalleen eläinlääkärin tarkastuksessa ja saaneet mikrosirut sekä ensimmäisen rokotteen. Ennen luovutusta on toinen eläinlääkärikäynti, jossa annetaan vielä toinen eli tehosterokotus ja saadaan kirjallinen terveystarkastus. Molemilta vanhemmilta on tutkittu sydän ja munuaiset ultraäänellä ja todettu terveiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti