keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Pentuja kuin Vilkkilässä kissoja?

Pitkästä aikaa vihdoin ehdin kertoa pentukuulumisia täälläkin. Meille on suotu kevään aikana kuukauden välein kolme kisupentuetta. Kaikki pentueet ovat syntyneet ja kasvavat emojensa omissa kodeissa, joten ne saavat paljon hoivaa ja huomiota omilta perheiltään. Ihanista ja vastuuntuntoisista kodeista huolimatta kasvattaja on ollut kiireinen huolehtiessaan pentujen hoidon neuvonnasta ja pentujen tulevien omistajien kysymyksiin vastaamisista. Kalenterille on ollut käyttöä, kun on soviteltu vierailuja 13 pennun tulevien omistajien, emojen kotien ja kasvattajan omien menojen kesken.

Kiireistä ja haasteista huolimatta kaikki on sujunut hyvin, eikä pentujen määrä ole lähelläkään blogin otsikon sanontaa :)  Kansanperinteen mukaan "Vilkkilässä on viis veräjää, joka veräjällä viis ämmää, joka ämmällä viis pussia, joka pussissa viis kissaa, joka kissalla viis poikaa". Insinöörin piti tietysti heti laskea, että tällä kaavalla Vilkkilässä on ollut pentuja 3125! Tässä lyhyesti pentueiden kuulumiset:

Nemin ja Callen 4.3.2014 syntynyt eurooppalaisten punakaarti (G2-pentue):

Pennut täyttivät äskettäin 3 kuukautta ja ovat iässä, jossa mennään nissepolkan tahtiin "vilinää vilskettä, helinää helskettä pienten tiukujen". Punakaartista on tullut riiviökaarti, joka eurooppalaispentujen tyypilliseen tapaan on tässä iässä hyvin vilkas. Luonteiltaan kaikki ovat aivan mahdottoman ihania ja reippaita! Tiikerille, Pikku-Callelle, Nannalle ja Glorialle on jo tiedossa omat tulevat kotinsa Helsingissä, Kärkölässä ja Nurmijärvellä.

Didin ja Sensein  8.4.2014 syntynyt eurooppalaispentue (H2-pentue):

Pesue täytti äskettäin 9 viikkoa ja osaa jo "kaiken": asiointi hiekkalaatikolla on alusta asti sujunut ilman vahinkoja vääriin paikkoihin ja ruoka maistuu. Pentujen keskeiset paini- ja takaa-ajoleikit täyttävät päivät, mutta välillä täytyy vielä käydä emon nisillä kokeilemassa josko sieltä tulisi vielä nannaa. Didi-mamman mielestä nämä ovat niin hienot ja seuralliset sylikissapennut, että hän jo haluaisi hankkia niitä lisää :) Murulle, Fridalle, Helmille ja Misakille on jo omat kotinsa tiedossa Helsingissä, Turussa ja Lahdessa.

Pepin ja Nallen 8.5.2014 syntynyt brittipentue (I-pentue):

Sain keskiyöllä sovitusti soiton, että Peppi alkaa synnyttämään. Ennen kuin ehdin paikalle, niin Peppi oli jo synnyttänyt kokonaisen viisikon supernopeasti 45 minuutissa! Pennut olivat pulpahtaneet Pepin masusta helposti kuin lottopallot. "Viisi oikein" oli mukava yllätys, kun 3-4 pentua odoteltiin - 7 oikein olikin jo ollut liikaa.. Pepin pennut ovat nyt vajaan 5 viikon ikäisiä ja brittipennuiksi harvinaisen varhaiskypsiä: kävely sujuu, jopa juostaan ja kaksi on jo osannut kiivetä sängyn päälle!!! Pepin pennuillekin on jo omat kotinsa alustavasti tiedossa, lisäksi muutama toiveikas koti jonossa odottamassa lopullisia päätöksiä. Perheen lapset antoivat pennuille karkkiaiheiset nimet (Salmiakki, Toffee, Nekku ja Vaahtis). Yksi pennuista löysi nimensä jääkiekon MM-kisoissa edustaneesta kiekkoilijasta: Kontiola. Tai voi myös ajatella, että se on brittimäisen nallekarhu, suomalaisittain "kontio".Ei kommentteja:

Lähetä kommentti